Litteraturprogram med gjester

Eg vart fødd ved havet. Mi mor fødde meg i dei store fiskerias tid, båtane / kom inn med lanterner gyngande i moreld om nettene, bresteferdige av fisk / kom dei inn, som dunkande hjarto inn i mine draumar.

Orda er frå diktsamlinga Missa frå 1998 av Knut Ødegard — ein av dei verkeleg ruvande skikkelsane i kulturlivet i Møre og Romsdal. Sidan debuten i 1967 har han vore ein produktiv forfattar og lyrikar. I Romsdals Budstikkes lesarkrins er han også kjent som Liabonden, med æresmedlemsskap i Bondelaget.

Ødegård er grunnleggjaren av Bjørnson-festivalen, har skrive kongediktet ved kongebjørka og grunnlagt Fredslunden i Molde. Mykje av sitt liv har han budd på Island, dei siste åra har han gitt edda-diktinga ny norsk språkdrakt i fire band. Og i 2017 vart han nominert til brageprisen for si nye diktsamling, Tida er inne.

Og den 21. april kjem han til Kulturhelga Havglimt på Rangøya. Og det gjer du òg! Så sett av kvelden. Litteraturprogrammet byrjar laurdag kl 19:30 på Løa.